суботу, 19 грудня 2015 р.

Різдвяні свята у Німеччині




 Різдвяні свята у Німеччині


Різдво є одним з найбільш значущих і старовинних свят в людській історії. Німеччина, як і більшість інших країн, святкує Різдво 24 грудня, у Святу ніч.
Сім'ї збираються у багато накритих столів у очікуванні Санти ( "Weihnachtsmann"), який приносить подарунки цієї ночі.
У цей день більшість сімей обмінюється подарунками - цей звичай називається "Bescherung". За Святвечором йдуть ще два різдвяні дні - 25-е і 26-е грудня - офіційні вихідні дні, які проводяться з сім'єю та друзями.
Різдво, або як його називають німці, "Weihnachten", є тихим часом в Німеччині,а головні кольори цього свята- червоний і темно-зелений.
Період з 1-го по 24-е грудня у Німеччині має назву "Adventszeit" ( "Час Адвента") - це час перед Святвечором. Латинське слово "adventus" означає "пришестя". Мається на увазі "Adventskalender"), які відраховують дні у зворотньому порядку.
очікування пришестя Ісуса Христа у світ у перший день Різдва. У перший день Адвента батьки дають своїм дітям календарі Адвента (
Одним із головних символів є  різдвяна ялинка ( "Tannenbaum)
У деяких частинах Німеччини існує інша різдвяна традиція: 26-го грудня відвідувати сім'ї друзів і хвалити їх різдвяні ялинки. Німці називають це "Christbaumloben" ( "Хвала різдвяної ялинки"). Зазвичай ви дзвоните у двері, і коли вам відкривають і впускають всередину, ви дивитеся на ялинку і говорите: "Гарне дерево!" ( "Ein schöner Baum !").
Чому люди роблять такі дивні речі? Все дуже просто: той, хто хвалить ялинку, за традицією отримує стакан алкогольного напою, головним чином свого роду бренді. Відвідувачі, отримавши напій, звичайно залишаються на деякий час - поговорити, поїсти печива і похвалити ялинку ще раз: "ДУЖЕ гарне дерево!".
Різдво в Німеччині плавно перетікає в Новий рік. Новий рік ("Silvester") у Німеччині святкують з 31 грудня на 1 січня. Новий рік з родиною, як правило, не зустрічають. У ці свята прийнято класти під ялинку подарунки членам своєї сім'ї.
Якщо турист потрапляє в Німеччину не перший раз, то вражений змінами, що відбулися. Вся країна світиться, кожен окремо взятий будиночок. Казково!




Немає коментарів:

Дописати коментар